A co Ty, Kuchennych Rewolucji nie oglądasz?!%-) Na moje oko najlepszy jest olej rzepakowy i masło klarowane, ale mogę się mylić. %-) zależy czy patrzymy pod kątem walorów smakowych czy pod kątem obniżenia kaloryczności samych potraw, bo wiadomo, że na masełku będzie na pewno smaczniej :-D
1.Okej, ooo moje ulubione masełko :) 2.Tuńczyka w oleju wywal daj w wodzie albo w sosie własnym(oni to tam Castrola leją :)) ) Wywal banana, jaki jest jego cel? 3.Okej ale daj jakieś tłuszcze jeżeli to przedtreningowy to najlepiej nasycone, masło klarowane,wiórki kokosowe,olej kokosowy albo smalec. 4.Białko okej i tutaj dodaj tego banana z 2 [...]
Jak dobierać produkty sprzyjające odchudzaniu ? co warto jeść często a czego unikać ? czy takie produkty jak np pieczywo z biedronki są dobre? czy różne wędliny z supermarketów pakowane próżniowo można jeść podczas redukcji ? Hej. Jeśli chodzi o prodtukty to tutaj nie dzieliłabym na sprzyjające odchudzaniu, i te niesprzyjające. Ale bardziej [...]
Wcale nie musisz jeść śniadań białkowo-tłuszczowych - to kwestia wysoce indywidualna. Ten miks po treningu jest zbędny, po treningu siłowym zapasy glikogenu nie są uszczuplone do takiego stopnia aby trzeba było bezpośrednio uzupełniać jedynie ww, inaczej sprawa wygląda po mieszance B+W+T czy B+W przez co można podnieść produkcję GH. [...]
Olej kokosowy, smalec, masło klarowane, spraye do smażenia to najlepsze produkty w tym kierunku. Oliwa jak najbardziej też może być. Tutaj możesz poczytać: https://potreningu.pl/articles/5147/oliwa-do-smazenia-czemu-nie
Przede wszystkim polecam zapoznać się z podstawowymi zasadami smażenia. Istotny będzie dobór odpowiedniej patelni. Warto wydać trochę więcej na nią i w zasadzie nawet nie trzeba dawać tłuszczów do smażenia. Ewentualnie jeżeli smażymy coś trudniejszego, np. omleta, to jak najbardziej warto wysmarować patelnie tłuszczem. Resztę tłuszczów spożyć na [...]
Z tą oliwą to bym zrobił tak jak kolega wyżej radzi. Oliwa nadaje się bardziej do podsmażania niż do smażenia bo to głównie kwasy omega 9 a więc są mało stabilne. Wrzuć w to miejsce olej ryżowy, na masło klarowane szkoda kasy, na smalcu można smażyć ale też nie za długo bo zawiera sporo nienasyconych tłuszczów. Olej kokosowy nadaje się tylko do [...]
z tłuszczy to olej kokoswy, masło klarowane, olej lnieny, oliwa z oliwek,smalec, boczek, tłuste ryby, żółtka jaj, tłuste mięso zmniejszasz węgla a w zamian proporcjonalnie zeby zachować kalorycznośc dorzucasz tluszczu
Najlepiej podbić tłuszczami w tym wypadku. Bułki zamień raczej na kasze/ryże/ziemniaki, polędwice z indyka też na mięcho. Brakuje omega6, może gdzieś olej kokosowy/masło klarowane? Wybieraj tłustsze mięsa, ryby. Białko bym zbiła do max180g. I podniosła węgle tym samym, aby uzupełnić kaloryczność.
1 posiłek trudno oceniać, ale jak masz dobre btw z niego to ok, choć dałbym chyba normalne masło, klarowane chyba kiepsko się smaruje i ma kiepski smak.
Wszelkie naleśniki się robi same, czyli masa, mąka jajao mleko, standardowy przepis na naleśniki jak już robisz kilka to wtedy na naleśnika układasz łososia w plasterkach, jakieś warzywka i rolujesz. Ja często robie ale na słodko, ser biały z ricottą czy maskarpone do tego borówki, brzoskwinia drobno pokrojona i mieszam wszytsko i potem nakładam, [...]
do smazenia to maslo klarowane (ghee), olej kokosowy, smalec. Oliwe najlepiej spozywac na surowo, albo bardzo krótko przesmażyc. Generalnie smazenie nie jest najlepszą metodą obróbki i staraj sie nie traktować go do kazdorazowego przygotowywania posilku
Odchudzanie podczas karmienia piersią to nie jest dobry pomysł. Pomyśl o tym, jak już przestaniesz karmić. Obecnie nie robiłabym sobie kłopotu nie ważyła wszystkiego etc. Gdy karmisz piersią chcąc nie chcąc Twoje zapotrzebowanie wzrasta. Zwracaj uwagę, by było i białko tłuszcze i węglowodany. Skup się na tym fajnym czasie "bycia z dzieckiem" [...]